2009. január 23., péntek

Miért van szükségünk Rostra?


Mi a rost?

A rost az ételekben található emészthetetlen szénhidrát-maradék. Két típusa létezik: az oldódó
és a nem oldódó. Az oldódó puha és pépszerű – például a borsó és a zabkása; a nem oldódó kemény és nyers, például a búzakorpa.

Mely ételek gazdagok rostban?

A természetes ételek rosttartalma igen magas,például a teljes kiőrlésű gabona, a magvak, a
gyümölcsök és a zöldségek.

Mi történik a rosttal a szervezetünkben?

A gyomron átjutva az emésztőrendszerbe kerül,majd épségben tovább a vastagbélbe, ahol
felszívja a vizet és egyéb salakanyagokat, majd a széklettel együtt kiürül.

Milyen jó hatásai vannak a rostnak?

Az élelmi rost megfelelő mennyiségű fogyasztása csökkenti azt az időt, amelyet az étel a bélszakaszban tölt. Az élelmi rost felgyorsíthatja az ételek áthaladását és elősegíti a méreg- és
salakanyagok kiürülését a szervezetből.

Mi az ajánlott napi mennyiség?

Az optimális működés érdekében napi 25-35 grammnyi rost fogyasztását javasoljuk. Jelenleg a
tipikus európai étrend napi 12-15 grammnyi rostot tartalmaz. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyér
körülbelül 1,5 gramm rostot tartalmaz.

Mi történik, ha nem fogyasztunk elegendő rostot?

Szervezetünknek megfelelő mennyiségű rostra van szüksége az emésztési folyamatokhoz és az
ételekből származó salakanyagok kiürítéséhez.Sajnos a modern étrend nagy arányban tartalmaz
feldolgozott és rostban szegény ételeket.

A rost hiánya rontja az emésztőrendszer hatékonyságát, amely így kevésbé lesz képes
felszívni az ételekből származó tápanyagokat és eltávolítani a salakanyagokat. A kutatások azt
mutatják, hogy a rost hiánya lehet a fő oka a legtöbb emésztőrendszeri problémának.

Hogyan segíthet a Rost Tabletta?

Az aktív rostok és gondosan kiválasztott növényi hatóanyagok egyedülálló keveréke, a Rost
Tabletta kielégíti szervezetünk rost szükségletét.A megfelelő mennyiségű rost elfogyasztása elősegíti a zsírraktárakban felhalmozott salakanyagok eltávolítását, és további zsírraktárak kialakulását előzheti meg.

Mi a Rost Tabletta további hasznos hatása?

Testsúlykontroll program részeként fogyasztva a Rost Tabletta segít, hogy ellen tudjunk állni a
nassolásnak két étkezés között.

A legfontosabb összetevők jellemzői*:

Zabrost (oldódó) – oldható rostban gazdag. A zab jótékony hatással van a vastagbélre, csökkenti a felfúvódást és a gyomorrontás tüneteit. A kutatások azt mutatják, hogy a zabkorpa rendszeres
fogyasztása nagyon hatásosan csökkenti a vér koleszterinszintjét és stabilan tartja a vércukorszintet és az inzulinszintet is. A zabrost megnöveli a széklet mennyiségét, amely több szempontból is pozitív hatással van a vastagbélre, például csökkenti a szorulást. Amikor a bélrendszer hatékonyabban kezd működni, a salakanyagok kiürülnek a szervezetből és a testsúly csökkenni kezd.

• Fekete szezámmag – nagy tápértékű, E-vitamint, folsavat, nikotinsavat és
ásványi anyagokat tartalmaz (főként kalciumot); általános erősítő.

• Mongbab – Ázsiai, élelmezési célokra termesztett bab. A proteáz inhibitorok fő forrása.

• Édeskömény – segít a salakanyagok felhalmozódásának megelőzésében, többek között. A gyógynövényszakértők az édesköményt az emésztőrendszer gyógyszerének tartják.

• Kamilla – a simaizmokra gyakorolt nyugtató hatásáról ismert. A természetes emésztést támogatja.

• Menta – csökkenti az étel által a gyomorban töltött időt, stimulálja a gyomrot.

• Petrezselyem – jó erősítő, ha emésztésünk lassú. Kitűnő C-vitamin forrás.

• Narancsvirág – nyugtató hatása van.

• Hibiszkuszvirág – hasznos erősítő.

• Papaya gyümölcs – proteolitikus enzimeket tartalmaz, amelyek lebontják a fehérjét.
Az emésztés megkönnyítésére is jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése